Even voorstellen


Ik ben Marco van der Ven. Inmiddels ben ik alweer sinds 2001 werkzaam als rij-instructeur. Eerst in dienst bij een gerenomeerde verkeersschool, nu sinds 1 januari 2009 als zelfstandig rijschoolhouder. Als rij-instructeur ben ik bevoegd om rijles te geven voor de categorieën A (Motor), B (Personenauto), C (Vrachtauto) en E (Aanhangwagen).

De basis voor mijn eigen rijschool ontstaat onbewust al bij de keuze voor het voortgezet onderwijs. Ondanks het advies voor een theoretische opleiding, koos ik voor een meer praktijkgerichte opleiding in de richting Motorvoertuigtechniek. Na het afronden van deze opleiding vervolgde ik mijn opleiding Motorvoertuig techniek aan het Koning Willem I College.

Na mijn opleidng ben ik begonnen als monteur bij een importeur voor grondverzet machines. Mijn werkzaamheden bestonden op dat moment vooral uit het afleverings klaar maken van machines zodat ze op transport konden naar de nieuwe eigenaar. In deze periode onstond ook mijn interesse voor de transport sector. De beslissing om bij mijn vader, die rijinstructeur is, de rijopleiding voor de vrachtauto te gaan volgen was dan ook snel gemaakt. Uiteindelijke doel: het zelf afleveren van de machines bij de nieuwe eigenaar. Eenmaal de rijbewijzen voor de vrachtauto in bezit, maakte ik definitief de keuze om dagelijks de weg op te gaan als beroepschauffeur. Het bedrijf waar ik dan werkzaam voor ben, heeft naast transport ook een rijschool. De keuze om de rijinstructeursopleiding te gaan volgen ligt dan voor de hand. Tijdens het volgen van de opleiding tot rijinstructeur, merkte ik dat het volgen van een opleiding in combinatie met een baan als beroepschauffeur lastig is. Via via kom ik in contact met een bedrijf dat grondstoffen produceert voor champignonteelt. Bij dit bedrijf kreeg ik wél de kans om mijn baan te combineren met mijn opleiding. Ongeveer een jaar na de start van de opleiding mocht ik mezelf officieel rijinstructeur noemen. Vanaf dat moment combineerde ik mijn baan als beroepschauffeur met het geven van rijlessen bij een gerenommeerde rijschool in 's-Hertogenbosch. Bij deze rijschool, waar ik ook mijn stage heb gedaan, zijn kosten nog moeite gespaard om mij verder te ontwikkelen tot een vakbekwame rijinstructeur. Na een periode van ongeveer 7 jaar volledig rijles te hebben gegeven, merkte ik aan mezelf dat ik de transportsector miste. De knoop doorgehakt en de 6 daarop volgende jaren ben ik weer werkzaam geweest voor hetzelfde bedrijf dat grondstoffen produceert voor de champignonteelt. Gedurende deze 6 jaar, op 1 januari 2009, is mijn huidige rijschool ontstaan waarmee ik nu dagelijks druk in de weer ben.

Met mijn ruime ervaring, gecombineerd met mijn enthousiaste drive kom ik steeds weer tot nieuwe inzichten waarmee ik iedere kandidaat opleid tot een goede verkeersdeelnemer. Mijn communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat iedere kandidaat het optimale uit zichzelf kan halen, waardoor de verkeerstaken op een prettige manier worden aangeleerd. Dat kwaliteit binnen mijn rijschool heel belangrijk is, komt tot uiting in het hoge slagingspercentage dat ik samen met mijn kandidaten realiseer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn rijopleiding, of wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. 

Met vriendelijke groet,

Marco van der Ven